Van Wylick introduceert de LUX 5

 

Van Wylick brengt de kleinste én sterkste glasbolreflector ter wereld op de markt. Het unieke aan de nieuwe reflector is het compacte formaat waardoor snelle montage van grote aantallen in betonnen wegen mogelijk wordt gemaakt. De LUX 5 heeft een diameter van 50 mm en steekt nog geen centimeter boven het wegdek uit.

Een primeur waarin de nieuwe reflector ‘Type LUX 5’ voor het eerst is toegepast: een pilot project in samenwerking met Gemeente Sint-Michielsgestel. De impactsterkte is enorm en daarom is deze kleine glazen reflector zelfs toepasbaar in verkeerssituaties waar het product permanent overreden zal worden door zwaar verkeer.

Het familiebedrijf Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V. heeft haar LUX glasbolreflectoren doorontwikkeld tot de sterkste verkrijgbaar op de markt wereldwijd. De Typen 1 tot en met 4 worden nu na een jarenlang constant assortiment aangevuld met nummer 5. In de pilot worden ze in de as van de Gestelseweg gemonteerd om zo de weggebruiker tijdig te attenderen op naderende scherpe bochten.

LUX glasbolreflectoren krijgen steeds meer aandacht in het huidige debat om als gemeente of provincie te kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld door energiekosten te besparen en CO2 uitstoot te verminderen én niet in te leveren op verkeersveiligheid. Afhankelijk van de situatie kan de openbare verlichting gedimd of zelf uitgeschakeld worden.

20160726_104220