Over ons

Algemene informatie

Een dichtbevolkt land als Nederland dient te zorgen voor een veilige infrastructuur. Krachtige en duurzame oplossingen moeten dit maatschappelijk belang waarmaken. De massief glazen wegdekreflectoren en Solar wegdekreflectoren van Van Wylick zijn zo’n oplossing. Onze reflectoren worden in het wegdek aangebracht ter geleiding, waarschuwing en regeling van het verkeer.

Het type LUX glasbol wegdekreflectoren zorgen in verschillende verkeerssituaties voor optimale verkeersveiligheid. Deze massief glazen reflector werkt op basis van retroreflectie en voldoet aan de kwaliteits- en veiligheidseisen van de Europese NEN-EN 1463-1 en -2.

Het type LUX Solar wegdekreflectoren zorgen in uiteenlopende toepassingen voor maximale verkeersveiligheid en/of zichtbaarheid. Deze wegdekreflector is voorzien van LED verlichting die gebruik maakt van zonnecel-technologie.

Europese regelgeving

Van Wylick is actief betrokken bij de geldende regelgeving wat betreft wegdekreflectoren. Glasbolreflectoren vallen onder de Europese norm 1463-1 en 2 waarin beschreven staat waaraan een reflector moet voldoen als je kijkt naar reflectiewaarden en wat de geldende afmetingen zijn, onder andere ten behoeve van veiligheid. Voor wegdekreflectoren die werken op basis van zonne-energie wordt er voor het eerst een norm uitgebracht, de 1463-3.

De 1463-1 en 2 dateren respectievelijk uit het jaar 2009 en 2000. Op dit moment worden deze normen herzien. Van Wylick Wegdek-reflectoren is lid van de Normcommissie ‘Horizontale Markeringen’ waaronder deze normen vallen, en woont als afgevaardigde van Nederland de Europese vergaderingen bij wat betreft herzieningen bij de 1463. Op deze manier zet Van Wylick zich in om bij te dragen aan een norm waarin een goede beoordeling van glazen wegdekreflectoren wordt meegenomen.

VGM

Alle werknemers van Van Wylick zijn in het bezit van een persoonsgebonden VCA (VOL) diploma en werken met goedgekeurde machines en gereedschappen. Daarnaast zijn wij op de hoogte van de laatste Arbo veiligheidseisen en gebruiken wij de noodzakelijke Persoonlijke Beschermingsmiddelen.

Milieu

Het type LUX glasbol en LUX Solar wegdekreflectoren spelen een belangrijke rol in duurzame veilige wegen. Ze zorgen voor een enorme CO2 reductie, verlichting door middel van lantaarnpalen is in toenemende verkeerssituaties een afnemende noodzaak. Lichthinder neemt af en op steeds meer plaatsen kan het donker, donker blijven.

Geschiedenis

Van Wylick Wegdek-reflectoren B.V. bestaat 25 jaar en is een specialist op het gebied van wegdekreflectoren. In 1993 bedacht directeur Chris van Wylick een toepassing van glasbol wegdekreflectoren in betontegels en gaf het de naam ‘De Steen Van Wylick’. Door contacten met wegbeheerders en overheden door geheel Nederland wist Van Wylick welke eisen en vragen er leefden en kon deze vertalen in een product op maat. Na jaren van praktijkgerichte verkeersoplossingen is Van Wylick wegdek-reflectoren BV uitgegroeid tot een gezond familiebedrijf; die adviseert, levert en monteert. Hierin wordt de nadruk gelegd op deskundig advies, duurzame producten en flexibiliteit. Daarnaast wordt er zo goed mogelijk meegedacht met onze afnemers in zowel Nederland als België.

“De Steen Van Wylick”